2012. szeptember 2., vasárnap

Ismertető: Kaiji



Kaiji

Japán cím: Kaiji - jinsei gyakuten gemu
Angol címek: Kaiji: The Ultimate Gambler / Gambling Apocalypse Kaiji
Nyelv: japán
Téma: adósság, élet-halál játék, logika, irónia,
Rendezte: Sato Toya
Év: 2009
Műsoridő: 130 perc (2:10)
Zenék: YUI – It’s all too much; YUI – Never say die

Főbb szereplők: (Színész - játszott karakter)

Fujiwara Tatsuya – Ito Kaiji
Matsuyama Kenichi – Sahara Makoto
Kagawa Teruyuki – Tonegawa Yukio
Mitsuishi Ken – Ishida Koji
Amami Yuki – Endo Rinko
Yamamoto Taro – Funai Joji
Matsuo Suzuki – Otsuki Taro


Történet:

A film alapjául Nobuyuki Fukumoto (Ultimate Survivor Kaiji) mangája szolgált, amihez egy 2 évados anime sorozat is készült.

A címszereplő Ito Kaiji, akit nagyívben elkerül a pénz és a szerencse. Albérletben lakik, egyedül él és egy éjjel-nappaliban dolgozik. Egyszer-kétszer bepróbálkozik egy kaparós sorsjeggyel, nem sok sikerrel persze. Ebben a helyzetben nem csoda, ha gyűlöli a gazdagokat, sőt különösen irritálják őt a Mercedes-ek :D.

Egyik nap egy uzsorás hölgy jelenik meg, Endo Rinko. Egy szerződést mutat, melyben Kaiji kezességet vállalt egy volt munkatársának. Természetesen ez a volt „barát” eltűnt és most Kaiji-nak kell kifizetnie az adósságot az azóta összegyűlt kamatokkal együtt. Az uzsorás készségesen felajánlja a részletfizetés lehetőségét, mely 11 évig tartana. Azonban szegény hősünknek még ez az összeg is túlságosan magas, kétségbeesésében - és persze Endo-san kemény, lélekbe taposó szavainak hatására - könnyezni kezd. A nő látszólag megsajnálja és ráveszi Kaiji-t, hogy menjen el egy hajókörutazásra, ahol szerencsejátékkal egy éjszaka alatt törlesztheti minden adósságát. Sőt akár még többet is nyerhet.
A „megváltoztatom az életem” életérzéssel átitatva Kaiji elindul szerencsét próbálni a hajóra, melynek neve: Espoire, franciául „remény”…

Vajon sikerül minden elé gördülő akadályt leküzdenie, legyen az szellemi, fizikai, pszichológiai, erkölcsi, hogy megnyerje a végső nyereményt?


Érdekesség:

Ismét egy filmben tűnik fel Fujiwara Tatsuya és Matsuyama Kenichi, akiket a Death Note filmekből már jól ismerhetünk (Light és L). Nem kevésbé híres színészek játszanak mellékszerepeket, mint például Kagawa Teruyuki, aki a Mr. Brain sorozat nézőinek lehet ismerős, mivel ő alakította (személyes kedvencemet) Tanbara-sant :). Valamint Mitsuishi Ken (Ishida-san) is, aki ugyancsak ismerős lehet a Mr. Brain egyik részéből.


Vélemény:

Az anime ismerete nélkül is érthető a történet, én is így néztem meg. Személy szerint nagyon tetszett és elgondolkodtatott, ezért is álltam neki a fordításának és vettem rá magam a sorozat megnézéséhez. Aki gondolkodásra, néhol ironikus poénokra és idegtépő feszültségre vágyik, annak ez a film kellő élvezetet fog nyújtani. Azonban, aki először az anime sorozatot látta, annak elképzelhető, hogy csalódást okoz.



Képek:


 
 













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése