2012. július 21., szombat

Ismertető: Hayate the combat butler


Hayate the Combat Butler (Hayate a harci komornyik)

Tajvani cím: Xuan Feng Guan Jia
Angol cím: Hayate the Combat Butler
Nyelv: kínai mandarin
Műfaj: Romantikus vígjáték
Év: 2011
Részek: 13
Opening: William Wei – Bie Wen Wo (Don’t ask me)
Ending: George Hu & Aggie Xie – Dan Bian Er Ji (One sided Earphone)

Történet:

Kenjiro Hata - Hayate the combat butler mangája alapján.

„Xiao Sa” Ling Qi Sa egy szerencsétlen tinédzser, aki gyerekkora óta dolgozik, mivel a szülei nagyon felelőtlenül kezelik a pénzt. Szegényt pont karácsonykor rúgják ki mind a nappali, mind az éjszakai munkájából. Ráadásul a szülei is elmenekültek, hátrahagyva egy hatalmas szerencsejáték-adósságot. Ennek tetejébe az utolsó fizetését is magukkal vitték. Nem talál más módot arra, hogy visszafizesse a tartozást, minthogy átmegy a sötét oldalra és belép az emberrablás - váltságdíj üzletbe. De ahelyett, hogy emberrablóvá vált volna, végül megmentett egy lányt az igazi emberrablók karmai közül. A lányról kiderül (Xiao Zhi), hogy egy *konglomerátum egyetlen örököse, aki nap mint nap hasonló fenyegetésekkel néz szembe.

* Konglomerátum: Olyan vállalat, amely tevékenységét különféle iparágakba tartozó vállalatok megszerzésével *diverzifikálja.
* Diverzifikál: többféle tevékenységet folytat, szétágaztat. A kockázatcsökkentés általánosan használt módszere. A diverzifikálás során nem egy, hanem több értékpapírt vásárolunk, mivel így a kockázat is megoszlik, és ezáltal csökken.

Mivel az emberrablás félresikerült (+ egy téves szerelmi vallomás miatt) Xiao Zhi megbízza, hogy legyen a komornyikja, így segítve Ling Qi Sa-nak visszafizetni a szülei tartozását.
Hálából, megesküszik, hogy megvédi őt minden ártalomtól, ami nem könnyű feladat.


Főbb szereplők (színész – játszott karakter)
George Hu – Ling Qi Sa (Xiao Sa) (Hayate)
Park Shin Hye – Xiao Zhi
Tia Li – Maria
Li Yi Jin – Gui Chu Ju
Lee Shiau Shiang – Ju Xuan
Luo Hong Zheng – Duanmu Ze Yu







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése