2012. július 6., péntek

Ismertető: Mr. Brain



Mr. Brain

Nyelv: japán
Műfaj: bűnügyi, komédia
Részek: 8
Év: 2009
Opening: Van Halen - Jump

A történet:
A történet elején megismerhetjük a főszereplőt Tsukumo Ryusuke-t, akinek az élete egy szerencsétlen baleset folyamán teljesen megváltozik, sőt a személyisége is. Az események hatására rendkívüli IQ-ra, és kifinomult „agyi aktivitásra” tesz szert. Újonnan szerzett képességeit felhasználva neurológussá válik, majd csatlakozik a Rendőrségi Tudományok Nemzeti Kutató Intézetéhez, mint agytudós.

Tsukumo-san különc, szeszélyes természet, általában képtelen a helyzetnek megfelelően viselkedni, de ha tudományról van szó, nagyon is komoly. Alapvető kérdésekre keresi a választ, mint az emberi természet, viselkedés és ennek árnyalatai. Asszisztense (Yuri Kazune) kiváló alany ezek vizsgálatára, ezzel sok humoros percet csempészve a sorozatba. Ezen kívül folyamatosan a bűnügyeket vizsgáló nyomozó (Tambara Tomomi) idegeire megy, viszont a rendőrfelügyelő társa (Hayasida Toranosuke) oda van a „sensei” képességeiért, amivel gyakran galibát okoz.
A dorama rövidsége, illetve témája (bűnügyi) miatt a történetről most nem írnék bővebben.

Részek:
Az 1-3-ig minden rész egy bűncselekményről szól, a továbbiakban másfél rész szól egy bűntényről (körülbelüli megosztásban: 4-5; 5-6; 7-8 részek). A legelső rész másfél órás, a további részek pedig 50 percesek.

Saját vélemény:
A sorozatot leginkább a Helyszínelőkhöz és a Mentalistához tudnám hasonlítani, mint egy japán Patrick Jane :D, de azért itt sokkal flúgosabb, a nyomozó kiborulásait meg nagyon bírtam.
A rejtélyes bűntények megfejtése, és annak módszere nagyon hatásos és izgalmas.
Minden megvan benne, ami kell egy jó történethez, humor, krimi, izgalom, akció és egy csipetnyi romantika .
 
Érdekességek:
  • A sorozat különlegessége, hogy minden epizódban megjelenik, valamilyen nálunk is jól ismert játék (pl.: kő–papír-olló), melynek segítségével levezetnek egy „viselkedésformát”.
  • Egyszer-egyszer feltűnik egy kis animáció, amelyet a chibi Tsukumo-san és aszisztense Kazune-san adnak elő.
  • Minden részben szerepel egy vagy több vendégszereplő például:
Gackt
Kamenashi Kazuya (KAT-TUN)
Kamikawa Takaya (HanaKimi - Umeda Hokuto)
Nakama Yukie (Tempest)
 
Főbb szereplők: (Színész – játszott karakter)
Kimura Takuya - Tsukumo Ryusuke
Ayase Haruka - Yuri Kazune
Kagawa Teruyuki -Tanbara Tomomi
Mizushima Hiro - Hayashida Toranosuke




2 megjegyzés:

  1. Köszi a fordítást.megnéztem az első két részt és szerintem szuper sori.Nagyon élveztem.Az agydoki tényleg elég flúgos és éppen ezért olyan aranyos.Alig várom a további részeket is.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a fordítást,most töltöttem le a filmet és nagyon kíváncsi vagyok Kimura Takuya-ra ő az egyik kedvenc japán színészem,nagyon megszerettem a Pride c. filmjében ami sajnos csak angolul van meg,
    attól függetlenül hogy csak "konyha" nyelven értek angolul nagyon élveztem,igazán érdemes lenne lefordítani.

    VálaszTörlés